Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdürlüğüne bağlı Gıda Şubesi süt ve süt ürünleri işletmesi ve meyve–sebze işleme ünitesinden oluşmaktadır.
Süt işletmemiz, Fakültemizin bölgemize açılan bir penceresi olup Hayvancılık Şubesi tarafından üretilen günlük inek ve keçi sütünü çeşitli ürünlere katkısız olarak dönüştüren bir ünitedir. Temel olarak dökme pastörize süt, kase yoğurt, güğüm yoğurt, süzme yoğurt, tereyağı, sadeyağ, kaymak, ayran, beyaz peynir, lor, kaşar peyniri, eritme peyniri, tulum peyniri, keçi peyniri ve dondurma üretmektedir.
Meyve–Sebze İşleme Ünitemiz; Bahçe Şubesi tarafından üretilen mevsimlik çeşitli ürünlerin katkısız olarak değerlendirildiği bölümdür. Reçel (Turunçgil kabuğu reçeli), salça, zeytin, zeytinyağı vb. üretim yapmaktadır.
Elde edilen ürünler kantinlerimizde, Balcalı Hastanesinde, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığına bağlı kafeteryalarda ve Başkent Üniversitesi Hastanelerinde tüketime sunulmaktadır.